Митнически служители на МП Летище Бургас иззеха над 4600 кутии цигари от багаж на пътници за Лондон

Митнически служители на МП Летище Бургас иззеха над 4600 кутии цигари от багаж на пътници за Лондон

Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии /92 200 къса/ цигари в личен багаж на 20 пътници, заминаващи за Лондон през Митнически пункт Летище Бургас през последните дни.
Нарушителите са 15 български и 5 британски граждани. Те са пътували с редовни полети от Бургас за Лондон от 6 до 9 март 2020 г. При извършените митнически проверки в техен личен багаж са открити цигари от различни търговски марки, в отделни количества от 73 кутии /1460 къса/ до 500 кутии /10 000 къса/. Всички иззети цигари са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство.
Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения по ЗАДС, по които ще им бъдат наложени и глоби.
Териториална дирекция Южна морска напомня на пътуващите за Великобритания от МП Летище Бургас, че разрешеното количество цигари, които могат да се пренасят от едно лице от България за Великобритания е максимум 800 къса /40 кутии/ цигари с валиден български акцизен бандерол на основание чл.112а, ал.4 от ЗАДС във връзка с чл.4в, ал.1, т.1 буква а от ПП ЗАДС.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.