Контрабандни златни накити за 142 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Контрабандни златни накити за 142 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” откриха 1.851 кг контрабандни златни накити на стойност 142 000 лева при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 16.06.2020г. ,около 15 часа, на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували шофьорът и двамата му спътници, турски граждани. При личен преглед на един от пътниците, в чорапите му са открити полиетиленови пликове с изделия от жълт метал. След проверка на автомобила, във фабрична кухина над задния ляв калник, са открити два пакета, съдържащи общо 540 пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 58 гривни с червен конец и златни орнаменти. Според направената от вещото лице експертиза, по-голяма част от откритите изделия са от 14-каратово злато. Три синджира, пръстен и обеци са от 18 –каратово злато, инкрустирани с естествен камък. Откритите накити са с общо тегло 1.851 кг на стойност 142 000 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.