Gümrük memurları 37.500 kaçak maskeye ve çok sayıda dünya markası etiketine el koydu

Güney Denizi Bölge Müdürlüğünden gelen gümrük memurları, Kapitan Andreevo Gümrük Kontrol Noktasında bir kamyonun muayenesi sırasında dünyaca ünlü markalarla 37.500 bildirilmemiş yüz maskesi ve büyük miktarda 34.827 etiket, amblem ve kıyafet buldu.
Bulgar vatandaşı tarafından sürülen kamyon, 10 Nisan 2020 akşamı Türkiye’den “Gelen kamyonlar” rotasıyla Kapitan Andreevo Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Sunulan transit bildirime göre, Türkiye’den Macaristan’a mal taşıyordu. Özel röntgen ekipmanı da dahil olmak üzere kapsamlı gümrük muayenesi sırasında, kamyonun kargolarında bulunan gümrük memurları beyan edilmemiş ve gümrük belgelerinde 37 500 koruyucu yüz maskesi içeren 15 pakette açıklanmamıştır.
Muayene sırasında, kamyonun ilan edilen parsellerde 31.809 etiket, 1950 amblem, 648 spor takımı ve 420 T-shirt’ün “ADIDAS”, “NIKE”, “PUMA” dahil olmak üzere dünyaca ünlü markaların atamalarıyla taşındığı tespit edildi. “BOSS”, “ARMANI”, “GUCCI”, “GUESS” ve diğerleri. ilgili ticari markaların tamamı gözaltına alınmalıdır.
Kaçak maskeler ele geçirildi. Baş harfleri MA olan bir Bulgar vatandaşı olan kamyon şoförüne karşı Gümrük Kanununa aykırı bir eylem düzenlendi.

Kaynak: Gümrük Ajansı