Специализирано обучение в престижната Академия за умения на граничните сили в Доувър завършиха български митнически служители

Осем български митнически служители от отделите за борба с наркотрафика и митническо разузнаване и разследване, работещи на граничните пунктове на страната, успешно завършиха специализиран курс за претърсване на превозни средства миналата седмица в Центъра на Академията за умения на граничните сили в Доувър, Обединеното кралство.

Правоприлагащите институции на Великобритания, в традициите на доброто партньорство и ползотворно сътрудничество между българската и британската страна, организираха обучение за служителите на Агенция „Митници“, насочено към физическа проверка на товарни и леки автомобили. В хода на подготовката на събитието бяха уточнени всички детайли относно потребностите от обучение на митническите служители, вследствие на което осем митнически инспектори заминаха за Доувър, Великобритания, за периода от 21.07.2024 г. до 30.07.2024 г.

Бъдещият британски посланик в България Натаниел Копси приветства служителите на Агенция „Митници“ при откриването на обучението.

Специализираният курс за претърсване на превозни средства се проведе в престижния Център на Академията за умения на граничните сили в Доувър, Обединеното кралство, който осигурява обучения на световно ниво за британски и международни партньори.

Други 10 служители на Агенция „Митници“ преминаха същото обучение през февруари 2024 г.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.