Митнически служители откриха цигари в кашони с кроасани, под седалките и в кухините на превозни средства

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони с кроасани, под пасажерските седалки, в облегалките и кухини на автомобили при четири отделни проверки на микробуси и леки автомобили, извършени в района на ГКПП Дунав мост-Русе.
При първия случай товарният микробус, управляван от български гражданин, е пътувал от България за Франция. На 05.01.2020 г., на изходящо трасе на ГКПП Дунав мост-Русе товарният автомобил е отклонен от митническите служители за проверка, при която в превозваните в микробуса кашони с кроасани, митническите служители откриват между кроасаните общо 550 кутии цигари от 5 различни търговски марки, всички с валиден български акцизен бандерол.
При втория случай, на 09.01.2020 г., митническите служители отклоняват пътнически микробус за проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе. Превозното средство, управлявано от български гражданин и пътуващо от България към Австрия, е проверено щателно и под пасажерските седалки, в черни полиетиленови пликове, са открити 250 кутии (5000 къса) цигари от десет различни разновидности, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.
При друг случай, на 11.01.2020 г., отново край русенския Дунав мост митническите служители проверяват български лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При сканиране с рентген в облегалките на пасажерските седалки и във фабрична кухина над шофьорското място са открити тютюневи изделия с български бандерол с общо количество от 9800 къса от осем марки и разновидности.
По-късно същия ден е спрян български микробус, пътуващ за Франция. В хода на проверката му във фабрични кухини под автомобила и в кухини в купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки.
Съгласно чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС са изискани опростени придружителени документи за превозваните тютюневи изделия, но към момента на проверките такива не са представени. По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.