Митнически служители на МП Летище Бургас иззеха над 4600 кутии цигари от багаж на пътници за Лондон

Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии /92 200 къса/ цигари в личен багаж на 20 пътници, заминаващи за Лондон през Митнически пункт Летище Бургас през последните дни.
Нарушителите са 15 български и 5 британски граждани. Те са пътували с редовни полети от Бургас за Лондон от 6 до 9 март 2020 г. При извършените митнически проверки в техен личен багаж са открити цигари от различни търговски марки, в отделни количества от 73 кутии /1460 къса/ до 500 кутии /10 000 къса/. Всички иззети цигари са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство.
Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения по ЗАДС, по които ще им бъдат наложени и глоби.
Териториална дирекция Южна морска напомня на пътуващите за Великобритания от МП Летище Бургас, че разрешеното количество цигари, които могат да се пренасят от едно лице от България за Великобритания е максимум 800 къса /40 кутии/ цигари с валиден български акцизен бандерол на основание чл.112а, ал.4 от ЗАДС във връзка с чл.4в, ал.1, т.1 буква а от ПП ЗАДС.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.