Контрабандни тютюн за наргиле, текстилни изделия и аксесоари за над 156 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от Териториална дирекция „ Южна морска“ задържаха недекларирани 454 кг тютюн за наргиле и стоки с логото на защитени търговски марки при проверка на товарен автомобил.

На 04.05.2020 г. на МП Капитан Андреево пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Шофьорът, турски гражданин, е представил редовни документи за превозвания товар- елементи от желязо и алуминий, авточасти и пластмасови изделия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити недекларирани 454 кг тютюн за наргиле с надпис „Jibiar“ без акцизен бандерол. Открити са още и 1710 текстилни изделия, по-голяма част от които тениски, къси панталони, блузи и 182 чанти и портмонета с логото на Givenchy , Tommy Hilfiger, Boss, Balenciada, Nike, Moncler, Louis Vuitton. Стоките на стойност 156 722 лева са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.