Близо 270 000 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

За първите 10 дни на месец август митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Южна морска са задържали близо 270 000 къса цигари без акцизен бандерол при проверки на МП Капитан Андреево.

Само за последните два работни дни на изминалата седмица митническите служители са задържали близо 26 000 къса (1298 кутии) тютюневи изделия в товарни и два леки автомобила.

При два от случаите на 06.08.2020 г. митническите служители откриват 600 кутии (12 000 къса) контрабандни цигари в два товарни автомобила с турска регистрация. Камионите пристигат на пункта на входящо трасе на път за Великобритания почти по едно и също време, единият – около 06.15 часа, а другият – петнайсет минути по-късно. Шофьорите, турски граждани, представят редовни документи за товара. Митническите служители селектират превозните средства за щателна митническа проверка, при която се установява, че водачите на камионите са укрили в естествените кухини на въздушните филтри по 300 кутии цигари. Откритите общо 600 кутии (12 000 къса) цигари са от марките „Marlboro“ и „Parliament“.

В същия ден, около 14.00 часа, в лек автомобил с чужда регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ със семейството си за Великобритания, са открити в личния багаж и на мястото на резервната гума 380 кутии (7600 къса) цигари без акцизен бандерол с марката „Marlboro“.

На следващия ден, около обяд, в лек автомобил „Ауди“, в който пътували за Франция мъж и жена – съпрузи, митническите служители откриват 318 кутии (6360 къса) цигари от четири различни марки. Цигарите са били укрити на три места във фабричните кухини на автомобила: в багажника, двигателя и купето.

Тютюневите изделия са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 3 600 000 къса цигари, като само за последните 10 дни задържаните контрабандни цигари са близо 270 000 къса.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.