Митнически служители задържаха близо 100 парфюма и текстилни изделия в пътник от автобус

Близо 100 парфюма и 30 броя текстилни изделия с лого на световно известни марки откриха митнически служители в багажа на пътник от автобус, напускащ страната през ГКПП Дунав мост – Русе.

На 15.10.2020 г., около 04.00 часа, на ГКПП Дунав мост – Русе пристига автобус, пътуващ за Румъния. При проверка в багажа на пътник митническите инспектори откриват 98 парфюма на различни марки и 30 текстилни продукта с надписи Nike и Dior. За намерените стоки 26-годишният пасажер не представя документи за закупуването им или митнически документи за въвеждане на територията на Република България, респективно на ЕС.

От нарушителя са задържани 200 щатски долара за обезпечение на евентуални глоби. Според чл. 233, ал.1 от Закона за митниците – който пренесе или превози стоки през държавната граница или направи опит за това без знанието и разрешението на митническите органи, доколкото извършеното не представлява престъпление, се наказва за митническа контрабанда с глоба от 100 до 200 на сто върху митническата стойност на стоките или при износ – стойността на стоките. На лицето е съставен акт за установяване на административно нарушение на основание чл. 230 от Закона за митниците, а стоките са задържани.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.