ТД Южна морска продава на търг стоки, отнети в полза на държавата

Териториална дирекция „Южна морска“ обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 6 групи стоки, изоставени или отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево в периода от 2016 до 2019 години и за тях вече са приключили производствата, водени от дирекцията.
Обявени за публична продажба са 5955 метра плат и тюл за пердета, 576 метра и 778 кг топове различни видове плат – еко кожа, трико, хасе. Сред обявените стоки са още 7354 макари с конци, от тях 400 силиконови конци, 52 500 копчета, близо 3000 ципа и 628 ножици. На търг се предлагат и 111 килима и пътеки с различни размери. Част от стоките са били задържани за митнически режим, но собствениците не са извършили необходимите митнически формалности по допускането им за свободно обращение. Друга са задържани при опити да бъдат внесени контрабандно между декларирани стоки или укрити във фабрични кухини в товарни автомобили и микробуси. При един от случаите, на 14.02.2019 година, в украински камион, влизащ в страната от Турция в товарното помещение сред декларираните колети с платове са открити недекларирани 88 кашона с 6954 макари с конци. 12 топа с общо 431 метра плат за пердета са открити при проверка на 14.04.2018 г. в един от долапите на ремаркето на камион с турска регистрация, превозващ групажна стока за Германия.
Всяка стока в търга или група от стоки има начална тръжна цена, като за участие в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Стоките са с несъюзен статус и спечелилият купувач ще трябва да заплати дължимите мита и ДДС.
Заявления за участие в търга се подават в деловодството на ТД Южна морска в град Свиленград. Пълната информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници” www.customs.bg в секция „Публични продажби“ – „Публични продажби по ДОПК“.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.