Голямо количество контрабандни медикаменти в шофьорската кабина на камион откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 289 опаковки с хормон на растежа и 462 опаковки с 33 160 таблетки с медикаменти, с различно предназначение. Контрабандните медикаменти са открити при проверка на Митнически пункт Капитан Андреево.
На 08.12.2020 г. около 06.00 часа на входящо трасе на пункта пристига товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити 289 опаковки – писалки с инжекционен разтвор с медикаментите “Genotropin“ и „Humatrope” – хормони на растежа. Открити са още 299 опаковки по 100 таблетки „Tiromel“ и 163 опаковки по 20 таблетки „Cabaser“ – лекарствени продукти с различни приложения.
Контрабандните 751 опаковки с медикаментите на стойност близо 100 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на ОП Хасково мъжът с инициали П.Ч. на 57 години е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 10 000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.