ТД Митница Бургас продава на търг над 40 000 текстилни изделия, отнети в полза на държавата

Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи – бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони.

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11.06.2020 г., когато товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Водачът с двойно гражданство – молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока – платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.