Митническо куче Джейк откри 82 000 къса цигари в автоплатформа в района на ГКПП Дунав мост-Видин

Специално обучено митническо куче на име Джейк откри 82 000 къса (4100 кутии) цигари, укрити в тайници на автоплатформа в района на ГКПП Дунав мост-Видин.

На 18.11.2021 г. митнически служители спират напускащ страната лек автомобил със специализирано ремарке за превоз на автомобили (автоплатформа). В проверката е участвало и митническото куче, обучено за откриване на тютюн и тютюневи изделия. То е дало положителен знак, след като е подушило предната част на платформата. При последващата физическа проверка митническите служители установяват, че между носещите греди на специализираното ремарке, от предната част до средата, са монтирани три метални кутии. В тях са открити 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са задържани, а на водача е съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Още 20 380 къса (1019 кутии) цигари задържат митническите служители при друга проверка на автомобил с платформа в района на ГКПП Дунав мост-Видин. На 06.11.2021 г. митническите инспектори отклоняват напускащото страната превозно средство. В гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке, митническите служители откриват тютюневите изделия, всичките с български акцизен бандерол. Цигарите са задържани, а срещу водача също е съставен акт за нарушение на акцизното законодателство.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.