Митнически служители откриха над 1,4 кг контрабандни златни накити в кабината на камион

Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината на товарен автомобил.

Камионът с румънска регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 19.01.2022 г. около 3 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили, управляван от турски гражданин. Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България.

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора 4 пакета, увити с черно тиксо. Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат общо 1 412,71 грама накити от жълт метал – гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия. Според експертизата от вещо лице изделията са изработени от 14 карата злато (проба 585) и са на обща стойност 115 842 лева.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.

Осигуряваме цялостно митническо обслужване, изготвяне на митнически документи и още.