1,8 кг контрабандни златни накити задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.
На 02.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници – български граждани заявяват, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.
Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.