Близо 1 тон гориво без документи за платен акциз задържаха митнически служители

При проверката в обекта са намерени също нелегални цигари и наливен алкохол

Митническите служители от сектор „Оперативен контрол Русе“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе иззеха 986 литра гориво, 62 литра алкохол, както и 280 къса цигари без документи за платен акциз.
Нелегалните акцизни стоки са открити от митническите инспектори на 07.10.2022 г. в имот в община Русе, обитаван от физическо лице. В хода на осъществената проверка са установени 3 метални цистерни с 986 л енергиен продукт (дизелово гориво), 62 л етилов алкохол, както и 14 кутии (280 къса) цигари от марката „Regina Blue“ без акцизен бандерол с надпис на опаковката „For duty free only“. За откритите акцизни стоки проверяваното лице не е предоставило документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. От енергийните и алкохолни продукти са взети проби за анализ и идентификация за целите на акцизното облагане. Работата по случая продължава.
При друга проверка на 10 октомври митническите инспектори откриват в магазин и склад към него в община Ветово 26 туби с общо 300 л с енергиен продукт – газьол. За стоката собственикът не е представил в рамките на проверката необходимите документи за платен акциз и продуктите са иззети.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.