Над 240 000 къса цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

245 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверки на два товарни автомобила.
При единия случай на 05.03.2023 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозвана стока, част от която мебели от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите установяват, че част от стоката – табуретки и облегалки, са необичайно тежки. След пролъчването им с рентгенова апаратура са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалото разглобяване в 20 табуретки и 15 облегалки са открити общо 8960 кутии (179 200 къса) цигари без български акцизен бандерол.
Контрабандни цигари са открити и на 02.03.2023 г. в друг товарен автомобил с турска регистрация, който влиза в страната от Турция и пътува за Великобритания. След пролъчване с рентгенова апаратура митническите служители откриват в товарното помещение, под палетите с превозваната стока, укрити 3330 кутии (66 600 къса) цигари без български акцизен бандерол.
Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – тютюневи изделия през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.