Голямо количество недекларирани „маркови“ дрехи задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

32 716 „маркови“ текстилни изделия задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 09.01.2024 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи на водача – турски гражданин, той превозва групажна стока, по-голяма част от която текстил,  от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол митническите служители установяват, че сред декларираната стока, в дъното на товарното помещение,  са укрити 115 колета с  дрехи. Открити са 29 198  панталона, якета, спортни комплекти, чорапи, елеци, мъжки боксерки, всички с логата на световноизвестни марки.

Недекларираните стоки са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи

В хода на контролните действия, в товарното помещение на камиона, митническите служители откриват и други 67 колета, съдържащи 3518 текстилни изделия, които са били описани в митническата декларация, но са брандирани със знаци на известни търговски марки. Стоките са задържани в изпълнение на Европейския регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.