Близо 36 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

35 880 къса  контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки на МП Капитан Андреево.

При един от случаите товарен автомобил с турска регистрация влиза в страната на 22.07.2023 г. Шофьорът на камиона – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол в товарното помещение са открити недекларирани 1000 кутии  (20 000 къса) цигари без български акцизен бандерол

Два дни преди това, на 20.07.2023 г. в 04.34 часа, в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 428  кутии (8560  къса) цигари. Тютюневите изделия са открити  в туба за вода в предната дясна част на ремаркето и в резервните калници на гърба на влекача. Камионът превозвал стока от Турция за Нидерландия. Третият случай е установен няколко часа преди това в 01.20 часа, когато при щателна митническа проверка се установява, че в предната стена на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 366 кутии  (7320 къса) цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На трима водачи – турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 20 250 000 къса нелегални цигари.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.