Сребърни изделия на стойност над 186 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в тайник с електронен механизъм, откриха митническите служители, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 16.07.2023 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Водачът- гражданин на Република Черна гора, представил редовни документи за превозваната стока от Турция през България за Босна и Херцеговина. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При първоначално извършения оглед митническите служители са открили, в средната част на конзолата на арматурното табло в шофьорската кабина на влекача, специално изграден тайник с електронно отключване. В тайника е открита метална кутия, пълна с пакети, съдържащи изделия от бял метал – гривни, пръстени, синджири, обици, колиета. В хода на проверката още пакети с накити са открити под пасажерската и шофьорската седалки. От укритията са извадени 84 пакета с изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925. Общото тегло на откритите бижута е 26.706 кг на стойност 186 942 лева.

Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.