Контрабандни цигари, опаковани като подаръци, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

29 440 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция.

На 19.08. 2023 г. пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул- Букурещ. Водачът- турски гражданин и пътниците заявили пред инспекторите, че нямат лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци. След отваряне на кутиите се установява, че са пълни с цигари. Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол. В хода на проверката се установява, че тютюневите изделия са собственост на шофьора на автобуса. На нарушителя е съставен акт за опит да пренесе през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили 21 382 580 къса нелегални цигари.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.