Делегации на българската и турската митнически администрации проведоха среща на високо ниво на ГКПП Капъкуле

На 01.12.2023 година, петък, на ГКПП Капъкуле се проведе среща на високо ниво между делегации на българската и турската митнически администрации. Директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев се срещна със заместник-министъра на търговията Сезаи Учармак и с Мустафа Гюмюш, директор на главна дирекция „Митници“.

По време на разговорите стана ясно, че турската страна оценява високо комуникацията с българската страна и най-вече усилията на българските митнически и гранични власти за увеличаване на пропускателната способност на граничните пунктове по общата граница.

Бяха обсъдени и допълнителни мерки, които да бъдат приложени на трите гранични пункта Капитан Андреево – Капъкуле, Лесово – Хамзабейли и Малко Търново – Дерекьой, както и бъдещи възможности за промени в логистичните вериги, чрез включване на алтернативни видове транспорт.

В срещата участие взеха и посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок, Гинка Конярска – директор на Дирекция „Международна дейност“, Валери Стефанов – директор на ТД Митница Бургас, Георги Господинов, началник на МП Капитан Андреево, както и директорите на специализираните контролни дирекции от българска и турска страна – Реджеп Кошал, директор на главна дирекция „Митнически контрол“, и Георги Георгиев, директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Източник: Агенция митници

Вижте нашите митнически услуги, митническо складиране, транспорт, спедиция и контакти.